GYAN ICT heeft op basis van ervaringen en wensen van klanten zich gespecialiseerd in diensten die volledig gericht zijn op het managen van de disciplines project en service management.

Dat project en service management elk zijn specifieke kenmerken heeft is evident. Maar professionals die deze twee disciplines kunnen combineren – omdat dit veelgevraagd wordt binnen multidisciplinaire projecten en omgevingen - is nog niet iets wat u van iedere ICT aanbieder kunt krijgen of verwachten. GYAN ICT heeft managers die al 5-8 jaar werkzaam zijn in ICT.

GYAN ICT vindt dat project en service management eenvoudig, gestructureerd en transparant moet zijn. Daarom worden de werkzaamheden volgens de bekende methodieken ITIL en Prince2 uitgevoerd.

Bij een ICT project of het opzetten van service management is de communicatie naar alle betrokken partijen een van de belangrijkste pijlers om succesvol te zijn en succesvol te opereren. Iets wat vele project of service management managers helaas niet in hun bagage hebben.